Az új személyiigazolvány

Általános információk az új személyazonosító igazolványról

2016. január 1-től került bevezetésre a most már e-személyi igazolványként emlegetett személyazonosításra szolgáló okmány. Bővebb és teljeskörű információ az alábbi felületen elérhető el: www.kekkh.gov.hu/Eszemelyi

Az új személyazonosító igazolvány elektronikus tároló elemet tartalmaz, vizuális és elektronikus személyazonosításra, valamint elektronikus aláírásra alkalmas okmány. Bevezetésének fő célja az okmány biztonságának növelése mellett az egyszerűbb és gyorsabb e-ügyintézés lehetőségének megteremtése. Az új személyazonosító igazolvány ez által az ügyfélbarát és hatékony elektronikus közigazgatás továbbfejlesztésének az alappillére.

Az állampolgárok az új elektronikus tároló elemmel ellátott okmányban lévő magas biztonságú elektronikus tároló elem, valamint az okmányolvasó eszköz használatával otthonról is intézhetik hivatalos ügyeiket, illetőleg a személyes ügyintézés is egyszerűbbé vált. Mindez az igazolvány által nyújtott elektronikus azonosítási/hitelesítési, valamint elektronikus aláírás szolgáltatásoknak köszönhető.

Az állandó személyazonosító igazolvány online szolgáltatások igénybevételére is használható a megfelelő eszközök és szoftver beszerzése után. Az alkalmazás mellett megfelelő kártyaolvasóval is rendelkezni kell.

ACS ACR1252U USB NFC olvasó A BM (Belügyminisztérium) által műszakilag és alkalmazhatóság szempontjából bevizsgált kártyaolvasó.