Gyik

Mi az érintésmentes intelligens-kártya technológia?

Az érintésmentes kártya RFID indukciós technológiája lehetővé teszi az érintésmentes intelligens kártya  valamint az érintésmentes kártyaíró/-olvasó közötti kommunikációt.
Tipikus felhasználása közé tartozik az érintésmentes „mikro fizetési megoldás”, hűségpont program,  elektronikus viteldíj elszámoló rendszer, valamit beléptető rendszer.

Mi az ISO/IEC 14443 szabvány?

ISO 14443 1-4: Ez a szabvány szabályozza a HF (13.56 MHz) tartományban működő magas biztonsági szintű, kis hatósugarú (max 10 cm) úgynevezett érintésmentes RFID eszközök működését.
A szabvány a „közelítő kártyák” és olvasók működését szabályozza annak érdekében, hogy a különböző felhasználási területeken (személyazonosítás, biztonság, fizetés, tömegközlekedés, és beléptetés) kompatibilitást biztosítson.

A szabvány 4 részre osztott:

  1. rész:      fizikai jellemzők
  2. rész:      rádióhullámok és sugárzási energiák, jeladó
  3. rész:      inicializálás, ütközés-mentesítés (anti-collision)
  4. rész:      átviteli protokol

Mi a CCID?

A CCID  (Chip / Smart card Interface Devices) egy szabványos kommunikációs protokoll, amely megkönnyíti az intelligens-kártya író/olvasó eszközök és a PC host meghajtója közötti kommunikációt a számítógép USB portján keresztül.

Mi a PC/SC?

A PC/SC specifikáció a kártya számítógépes környezetbe történő  integrációjához, valamint kommunikációs protokoll a kártyaolvasó és az intelligens kártya között.
Különböző gyártóktól származó termékek közötti átjárhatóságot támogatva magas szintű programozási interfészt biztosít, amely növeli a PC alapú szoftverek rugalmasságát és függetlenségét.

Mi a SAM (Secure Access Module)?

A kártyaolvasókba illeszthető kiegészítő modul, amely növeli a biztonsági szintet a kártya alapú alkalmazásokban. Általában a kártyahitelesítés a PC-be vagy az alkalmazásba van beágyazva.
A SAM használatával kölcsönös hitelesítés valósítható meg a kártya és kártyaolvasó között, így a PC-ben nem szükséges hitelesítést végrehajtani. Mivel a hitelesítés kártya és olvasó vagy az olvasó és kártya között zajlik, a számítógépes rendszer biztonságosabb és kevésbe támadható.

Támogatott operációs rendszerek

Windows® CE 5.0, Windows® CE 6.0, Windows® Embedded Compact 7, Windows® 2000, Windows® XP, Windows Vista®, Windows® 7, Windows® 8, Windows® 8.1, Windows® 10 Windows® Server 2003, Windows® Server 2003 R2, Windows® Server 2008, Windows® Server 2008 R2, Windows® Server 2012, Windows® Server 2012 R2 Linux®, Mac OS®, Android™ 3.1 és újabb verziói

Illesztőprogramok

Microsoft által jelenleg támogatott és naprakész frissítésekkel rendelkező Windows® 7 / 8 / 8.1 / 10 operációs rendszerek esetén az illesztőprogram telepítése automatikusan történik.
Az illesztőprogram manuális telepítéséhez kérjük, látogasson el a gyártó honlapjára: http://www.acr1252.com

Alkalmazások

A kártyaolvasóhoz nem tartozik alkalmazás, az alkalmazások beszerzése, letöltése a vevő feladata.
Az új típusú „eSzemélyi” igazolványhoz a KEKKH (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala) által biztosított alkalmazások (eSzemélyi Kliens és Aláíró-időbélyegző szoftver) az alábbi linken érhetőek el: http://www.kekkh.gov.hu/Eszemelyi/letoltesek